Най-добрите безплатни теми за WordPress

Ако сте преминали през всичките етап от това как да си направим блог може би пред вас стои трудния избор да си изберем тема.

Това до някаде е най-приятната част за мен защото избирането на най-добрата тема за вашия сайт винаги ми се е струвало като оглед при покупка на кола. Просто всичко изглежда толкова хубаво и искаш погледнеш и поне още една преди да се спреш на някоя.

В началото аз самият имах проблем с изобра на най-добра тема за WordPress сайт. Ще забележите че има изключително богат избор на безплатни теми и темплейти. На официалния сайт на WordPress.org можете да видите че има над 2500 безплатни теми.

За това и реших да направя този списък с най-добрите WordPress теми които са също така и безплатни. Подбрал съм ги така че да са подходящи за начинаещи които тъкмо започват да навлизат с материала.

Не зависимо дали искате да направите фирмен уебсайт, или сте фотограф които иска да изгради сайт за своето порфолио, или просто блогър, или иноватор които иска да се установи като влиятелна личност в дадена сфера, или искате да направите своя първи онлайн магазин – ще намерите нещо за себе си тук:

Темите съм ги разделил в 4 категории:

  1. Най-добри теми за фирмен и бизнес сайт
  2. Най-добрите теми за блогъри и личен уебсайт
  3. Най-добрите теми за изграждане на портофолио от изображения
  4. нт

Най-добрите WordPress теми за фирмен сайт

Може би сте малка фирма в София или просто искате да започнете онлайн бинзес то темата която ще изберете трябва да е подходяща и да изглежда професионално.

Хората са го каза – че по дрехите те посрещат – затова и начинът по които изглежда вашия фирмен и бизнес уебсайт е много важно. Това ще определи първото впечатление което ще оставите във съзнанието на вашите потенциални клиенти.

Едни от най-важните качества които един фирмен WordPress сайт трябва да притежава са следните:

Свойства. Кои са най-важните свойства и характеристики които вашият сайт трябва да притежава. Имате ли нужда от възможност за онлайн покупки? Или ви трябват специфични разширения. Темата която изберете трябва да може да отговаря на вашите изисквания.

Разширения за WordPress. Разширенията са неизменна част от всеки един уебсайт. Те могат да подобрят сигурност или да го направят така че сайта ви да зарежда по-бързо от този на вашите конкуренти. Можете да погледнете кои са най-добрите безплатни разширения за WordPress тук. Обикновенно ако не сте сигурни можете да попитате разработчика на темата дали тяхната тема поддържа дадено разширение.

Съдържанието. Как си представяте вашия сайт? Имате ли нужда от много страници с много информация или една единствена страница на която ще представите вашия бизнес и с какво може да помогне на вашите клиенти е достатъчно? Имате ли нужда от портфолио на което да покажете различни снимки? Различни теми ще бъдат подходящи според вашия отговор на този въпрос.

Персонализация. Темата задължително трябва да позволява лесно да бъде персонализирана. С колкото повече вградени свойства е, толкова по-добре.

SEO. Потърсете теми за които се споменава че са SEO оптимизирани.

Риспонсив теми. В днешно време голяма част от хората използват мобилни устройства и таблети за да сърфират в интернет пространството. Точно поради тази причина е изключително важно вашата тема да е риспонсив. Това означава че тя ще се нагажда според резолюцията на екрана на вашите посетители.

Визия. По-изчистени теми стоят по-професионално. Прекалено претрупани теми е хубаво да бъдат избягвани защото често само забавят зареждането на страниците и затрудняват вашите посетители.

Скорост на зареждане. Това е един от най-важните фактори при класирането на вашия сайт в гугъл. Това което можете да направите преди изберете дадена тема е да тествате колко бързо зарежда демото. За тази цел използвайте Pingdom който тества скоростта на зареждане на сайта. Също така обърнете внимание и на колко HTTP заявки прави дадената тема – колкото по-малко толкова по-добре.

Сигурност и защита. Прегледайте мненията от хората които са използвали дадената тема и вижте какво казват и дали са имали проблеми по сигурността на техния сайт.

Когато избирате вашата бъдеща тема имайте тези неща предвид защото промяната на тема на по-късен етап може да донесе ненужни главоболия.