Най-добрите безплатни WordPress разширения

Не е нужно да бъдете експерти или да сте изчели цялата литература на тема програмиране.

Моите ръководства ( Как се прави сайт и ) са насочени точно към напълно начинаещи, като целта ми е да помогна на хора които като мен не са имали никакви познания по програмни езици.

За да направите един добре изглеждащ уебсайт не са нужни технически познания, но за го да направите още по-добър определено ще трябва да използвате разширенията за WordPress (плъгини или plugins).

Какво точно представляват WordPress разширенията?

С тях ние можем допълнително да направим нашия сайт по-бърз, по-сигурен, и редица други неща, които ще ни улеснят работата. Ако WordPress е една стандартна кола, то разширенията са по-скоро – новите гуми, по-качественото масло, нови джанти, и новата боя.

А най-приятната част е че за разлика от новите джанти, много от най-добрите разширения за WordPress са безплатни.

Но е важно да знаем кои разширения са добри и кои да избягваме. Защото е напълно възможно да навредим на нашия сайт ако просто тръгнем да инсталираме всички разщирения които видим.

И само помислете…

Има над 40 000 различни разщиерения които циркулират в интернет.

Някои не допринасят с нищо а друго може просто да навредят или да направят сайта изключително бавен. Това може да се случи защото разщиренията карат вашия сайт да прави допъ;нителни HTTP заявки или допълните заявки към базата данни.

Аз самият имах този проблем.

Просто има твърде много разширения в интернет из между които да можем да изберем. Отне ми доста време докато отсея добрите от ненужните. Ето защо реших да събера списък с най-добрите разщирения които е просто задължително да имаме.

Нека преди да преминем към списъка ето няколко съвета които трябва да имате предив.

  • Винаги изтривайте разширения които вече не използвате. Те могат напълно не нужно да забавят скоростта на зареждане на вашия сайт.
  • Винаги избирайте качествени разширения. Винаги преглеждайте ревютата на разширенията и бройката на хората които ги използват.
  • Старайте се да обновявате версията на вашите разщирения често. Ако използвате стара версия на разширенията това може да забави сайта или да допринесе за потенциални дупки в защитата на вашия сайт.
  • Разучете. Не винаги може да се разчита на ревютата и на това колко хора ги изпозлват. Въпреки че те са доста показателни, все пак разгледайте какво хората споделят онлайн, по форумите и по други места.

Най-добрите безплатни разширенията за WordPress сайтове.

Content & Sharing

Floating Social Bar

Broken Link Checker

Relevanssi

Contact Form 7

Page Builder by Site Origin

WP Review

 

Analytics

Jetpack

Yoast SEO

Google Analytics by MonsterInsights

 

Security and Speed

Sucuri

Duplicator

W3 Total Cache

 

Заключение

Разширенията могат да допринесат за осезаеми промени върху вашия сайт. Честа грешка е избирането на прекалено много и избирането на такива които са лошо програмирани.

Разширенията които съм изброил са тествани от практиката и работят добре. Така не само вашия сайт ще работи по-добре, но ще допринесе положително  на вас и на посетителите на вашия сайт.