Стъпка 1: Избор на Домейн и Хостинг

Създаването на вашия нов сайт може да отнеме много малко време. Дори за 30 минути бихте могли да преминете през цялата процедура по създаване на нов сайт. След това вашият сайт ще е онлайн и вече можете да започнете да създавате публикации (контент).

Преди да започнете, има две важни неща които трябва да направите.

1. Изберете си домейн име.

Ако вече имате домейн може да прескочите на Стъпка #2.

домейнът е името на вашия сайт – домейнът на моя сайт е websitenachalo.com. Ако изпишете това домейн име в интернет браузъра си независимо къде по света сте ще бъдете отведени до моя сайт.

Това което прави едно домейн име подходящо и добро е то да бъде уникално и описателно за вашите цели. По този начин хората ще могат да си изградят представа още преди да постят вашия сайт.

Друг вариант е да използвате вашето име. Това е добър вариант особено когато искате да се докажете и установите като водеща личност в дадена сфера. Добър пример е stanimirmihov.com. Който се занимава с фитнес и е добре познат в индустрията.

След като измислите няколко идеи за това каквоще бъде името на вашият сайт е време да изберете и разширението на даомейна.

Разширението което е най-често използвано е .com но също много популярни са .net и .org. Предалагам ви да се насочите към тези три защото са най-популярни и звучат най-професионално.

Има добър шанс името което искате да закупите да е вече заето. Тук е и трудната част, особено за тези от нас които не могат да си измислят име с часове. В този случай можете да опитате да добавите различни наставки, преставки,съюзи и други свързващи думички. Също така може да използвате тирета. Примерно moqt-sait.com.

2. Изберете си уеб хостинг

Уеб хостинг компаниите са специализирани в това да държат файловете на вашия сайт и да ги правят достъпни до хората когато изпишат вашето домейн име. За да може вашият сайт да е онлайн и достъпен до всички ви трябва хостинг.

Ако изберете лоша хостинг компания това може да ви докара проблеми в бъдеще. Най-често това е свързано с бавно зареждане на страниците или при чести технически проблеми сайта ви може изобщо да не е достъпен онлайн. Неща които искате да избегнете максимално.

Има много хостинг компании между които можете да изберете. Аз лично препоръчвам SuperHosting. Това е хостингът които използвам за по-голямата част от моите уеб сайтове. Препоръчвам тях защото:

  • Предлагат лесна и бърза инсталация на най-популярните платформи за управление на съдържанието. Включително и WordPress – платформата която препоръчвам и ще ви покажа как да използвате тук.
  • Тяхната поддръжка е изключително надеждна и са Денонощно достъпни и регират изключително професионално и бързо.

Каква е следващата стъпка?

Натиснете тук за продължите напред и да видите как можете да регистрирате вашето домейн име и да създадете вашия сайт. Акоимате някакви въпроси или проблеми не се притеснявайте да се свържите с мен по всяко време.

Всъщност ако имате някакви проблеми при направата на вашия сайт използвайки моите упътвания, просто се свържете с мен и аз ще ви помогна.