Стъпка 2: Подготовка и инсталация на WordPress

За да започнете и да има къде да качите WordPress ви е нужен хостинг. Лично препоръчвам SuperHosting. Натиснете тук за да започенете.

Изберете си своя хостинг план. Препоръчвам ви да изберете като за начало СуперСтарт. Това е най-обикновенния хостинг, който е препоръчителен ако тепърва започвате. Също така трябва да изберете и за какъв период ше го вземете. Възможностите са от 1 месец до 3 години. За колкото по-голям период закупите хостинг толкова по-евтино ще ви излезе на месец. От друга страна ако закупите хостинг за по-кратък период толкова по-малко пари ще дадете на един път.

Изберете за какъв период искате да вземете хостинга и натиснете Поръчване.

2 Ако нямате домейн име натиснете Нямам домейн. Напишете домейна който желаете да закупите в полето и проверете дали името е свободно. Домейнът се закупува винаги за период от минимум 1 година.

Ако домейн името е вече заето можете да изберете друго или да опитате някаква разновидност на вече избраното от вас име.

След като вече сте избрали вашия домейн следващата стъпка е да попълните вашите потребителски данни.

След като прикличите със създаването на вашия потребителкси акаунт и заплащането на хостинга и домейна вие сте една крачка по-близо до вашия сайт.

Какво следва?

Продължете към стъпка 3 където ще ви покажа как да настроите и използвате вашия сайт.