25 Най-полезни Джаджи за WordPress

WordPress е направен така че можете лесно да го персонализирате. Един от начините да направите това е чрез така наречените джаджи (или уиджетс от английски – widgets).

Много от добрите разширения и теми за WordPress позволяват да добавите различни джаджи към вашия сайт. Тези джаджи могат да бъдат най-различни, като популярни публикации, календари, и абониране по имейл.

В тази статия съм подбрал най-добрите джаджи за WordPress, които ще помогнат на вашия сайт да бъде още една крачка по-напред.

Recent Posts Widget with Thumbnails

Въпреки че WordPress по начало си идва с джаджа която показва последните публикации то тя показва просто текст. Но с тази джаджа ще можете да покажете последните публикации заедно с тяхните картинки. Картинката която се използва е тази която е избрана за главна картинка на съответната публикация. Допънително можете да изберете размера на картинката от настройките на джаджата.

WordPress Popular Posts

Ако се чудите как да показвате най-популярните си публикации тази джаджа е за вас.

Можете да изберете по каква критерия да се показват най-популярните постове. Можете да избирате между показване според прегледите или според броя на коментарите.

Category Posts

Тази джаджа е много сходна с горната. Разликата е че можете да изберете да се показват последните публикации само от избрана от вас категория. Можете да изберете дали да се показва само заглавието или заглавието плюс картинка и част от текста.

Ако използвате Widget Context можете допълнително да изберете дали джаджите да се показват само на определени страници във WordPress.

Simple Social Icons

Това е една много удобна джаджа за добавяне на социалните иконки към вашата странична лента. Можете да изберете кои социални икони да се показват и към които да добавите линкове към вашите профили.

Допълнително можете да промените цветът на фона и на буквите.

Това е и най-добрата джаджа за WordPress за добавяне на социалните иконки.

OptinMonster

Това е един от най-добрите начини когато искате да съберете имейлите от вашите посетители и потенциални клиенти.

Ако искате да изградите списък с имейл адреси тази джаджа е сред най-добрите. Изключително полезна за онлайн магазини и бизнес сайтове.

Джаджата идва с голям набор от опции и различни начини за показване на прозореца.

 

Social Count Plus

Ако искате да покажете бройката на последователите си във социалните мрежи тази джаджа ще ви е от полза. Особено ако имате добър брой последователи това ще помогне при изграждането на доверие и лоялност от страна на вашите посетители.

Image Widget

Ако искате да добавите картинка или снимка към вашата странична лента може да ви се наложи да използвате HTML за да го направите. Особено за начинаещите които не са запознати с HTML стилизирането на картинка може да е трудно.

С тази джаджа можете да избегнете тези главоболия.

Тази джаджа позволява да стилизирате картинката, да използвате картинка от друг сървър, да сложите линк към картинката и др.

Custom Taxonomies Menu Widget

Compact Archives

Стандартната джаджа която показва архивите го прави като създава доста дълъг списък. С тази джаджа ще направите всичко това много по-компактно.

Authors Widget

Ако имате няколко ан брой човека които публикуват статии на вашия сайт и искате да имате списък с авторите във вашия сайт тази джаджа ще ви помогне.

Ще можете да покажете името на авторите, техните аватари, линк към публикациите които са направили, брой публикации и др.

YouTube Channel Gallery

Ако имате YouTube канал и искате да показвате послдните видеа които сте качили използвайте тази джаджа. Тя ще показва вашите видеа подредени така че да не заема много място.

Google Maps Widget

Предполагам се досещате за какво става на въпрос.

Ако искате да добавите Google Maps на странична лента на сайта ви това е най-добрия вариант. Когато кликнете на картата се отваря по-голям прозорец .

Изключително полезна джаджа за бизнес и фирмени сайтове които биха искали да улеснят своите посетители при намирането на адреса са на фирмата.

 

 

Simple Contact Info

Ако искате бързо и лесно да попълните своите данни за контакт и ако искате да се показват на страничната лента тази джаджа може би ще ви е от полза.

Quick Chat

Ако искате вашите посетители да могат да си чатят докато са на вашия сайт Quick Chat може би е точно за вас. Добавете го в страничната лента и независимо на коя страница са вашите посетители ще могат да се присъединят и да си говорят с всички останали посетители. Ако използвате шорт кода дори можете просто да отделите една страница на която да може специално да е само за чат.

Малка но много полезна джаджа за WordPress сайтове.

Feature a Page Widget

С тази джаджа можете да добавите избрана от вас страница която да се показва на страничната лента. Позволява ви да покажите заглавието, главната картинка и част от текста. Ако имате важна страница която искате да достигне до вашите читатели можете лесно да го постигнете по този начин.

Testimonials Widget

Този уиджет е изключително полезен ако искате да отделите място на вашия сайт където да покажете какво казват за вас вашите доволни клиенти.

Препоръките от ваши минали клиенти могат да допринесат за доброто име и доверие  към вашата фирма.

Спокойно можете да добавите препоръките във футера на сайта ви за да може да се вижда от всеки.

Whistles

Ако искате да добавите повече компактност към сайта си можете да използвате Whistles. Тя ви позволява да систематизирате текста който пишете ид а го подредите в табове – много сходно по начина по който имате табове в интернет браузъра си.

Neat Skype Status

Ако желаете да покажете вашия Skype статус на вашия сайт можете да използвате тази джаджа. Skype е все още изключително популярен начин за връзка между много фирми и клиенти.

Date and Time Widget

С този уиджет можете изключително лесно да показвате времето и датата на вашия сайт.

Позволява за избор на шрифта и цветовете за фон. Времето и часа които показва са тези които сте задали в настройките на WordPress.

 

Soliloquy WordPress Slider Widget

Soliloquy е слайдър за WordPress. Лесно можете да добавите сладъри навсякаде на вашия сайт.

Tabbed Login Widget

Тази WordPress джаджа ви позволява да се логнете бързо и сигурно във вашия сайт без да се налага да минавате през други страници.

Display Recently Registered Users Widget

Когато имате много активни посетители можете да решите че искате да показвате най-новите регистрирани потребители.

 

Envira Gallery

Ако сте фотограф или имате много снимки на вашия сайт с Envira можете да изградите лесно галерия където ще могат да се видят всичките ви снимки.

 

Google Calendar Events

С тази джаджа можете да покажете лесно накоя дата има дадено събитие. Ако използвате Google Calendar можете дори да прехврълите информация към тази джаджа и по този начин ще се обнови само без да се налага да попълвате датите отново.

 

Random Posts Widget

Този уиджет е много сходен като първите два които бяха в този списък. Различното при него е че може да изберете да показва случайни публикации от различни категории.