Как да добавим страница за Контатки към WordPress

Предполагам вече сте си направили вашия сайт или вашия блог и сега се чудите по какъв начин можете да позволите на вашите читатели да се свържат с вас.

Все пак един мого добър начин за връзка с вашите читатели е чрез имейл.

Независимо дали говорим за бъдещи клиенти, фенове или обожатели отговорът е едни:

Форма за контакти.

Със сигурност сте виждали нещо сходно на други сайтове. И е същия плъгин който и аз използвам на моята страни за връзка с мен.

Трабва ли ни наистина?

Ползите от използването на този плъгин за Уърдпрес са няколко.

  • Систематизация. Можете предварително да поискате всичката информация от която имате нужда. Изключително много помага при избягването на всякакви прекалено общи и неясни имейлии въпроси от читателите на сайта ви.
  • Спам филтър. След като не показвате публично вашия личен или бизнес имейл ще сте защитени по-добре от спам и от ботове. Всичко това ще направи вашата поща малко по-чиста и подредена.

Най-доброто решение е изпозлването на Contact Form 7 за WordPress.

Определено доста плъгини които може да използвате. Но най-добрия, лесен за използване и най-важното напълно безплатен е Contact Form 7.

Използвал съм няколко различни варианта за създаване на таква контактна форма и Contact Form 7 е според мен най-дорбрия вариант.

  1. За да добавите Contact Form 7 към вашия WordPress сайт/блог първо се логнете с вашия акаунт.
  2. След това отидете на Разширения и натиснете върху Добавяна на още.
  3. Тука имате 2 варианта за действие но ще ви покажа по-лесния. В дясно където пише Търсене на Разширения напишете Contact Form 7 (или напрво го копирайте)
  4. След като се появи в резултатите натиснете върху Инсталиране сега.
  5. Изчакайте няколко секунди докато се инсталира и натиснете върху Включване.

След като включите Contact Form 7 ще забележите че в полето вляво има нов ред на който пише Контакт.

Натиснете върху Контакт.

Ще забележите един кратък код който ще изгледа по този начин:

Копирайте този код и ще ви покажа къде да го сложите.

Отворете страницата която ще използвате за връзка с вас. Ако нямате все още сега е момента да я създадете. Поставете кода вътре в страницата.

И това е! Вие сте готови.

Допълнителни настройки и персонализация

За да настроите допълнително Contact Form 7 натиснете върху Редактиране.

Това ще ви отведе към настройките на Contact Form 7. Едно от първите неща които ще забележите е че ако отидете на вашата страница за връзка с ваш текста ще е на английски.

Тук можете да смените езика на Contact Form 7 на Български.

Можете да добавяте допълнителни полета които вашите потребители да трябва да попълнят. Това става като добавяте тагове. Това са тези бутони които представляват написан код който изпълнява различни функции.

Не се тревожете прекалено. Този плъгин е абсолютно подходящ за напълно начинаещи и няма да ви се налага да учите програмен език.

Опитайте се да постигнете баланс между информацията която изисквате от вашите посетители. Не бихте искали да откажете хората да ви пишат слагайки прекалено много полета и изисквания. Същевременно преценете от каква информация имате нужда за да може все пак имейлите които получавате да са добре организирани.