Стъпка 3: WordPress на Български и други важни настройки

Ако все още не сте инсталирали WordPress прегледайте стъпка 2 преди да порължите.

След като вече имате каче WordPress на вашия хостинг това означава че вие сте почти готови. Ще ви покажа основните неща и настройки които трябва да знаете за да можете да подкарате вашия WordPress сайт. А в следващата стъпка ще ви покажа и някои от по-сложните настройки които можете да използвате за да направите вашия сайт малко по-уникален и персонализиран според вашите желания.

Впишете се във WordPress

За да започнете трябва да можете да се впишете в WordPress. Отидете на следния адрес – www.moyatsait.com/wp-admin (като замените moyatsait.com с името на вашия сайт). Използвайте потребителското име и парола които сте избрали.

WordPress на Български език

Едно от най-важните неща  е как да направим WordPress на Български език. По този начин е много по-лесно да се ориентираме докато работим с платформата и нашия нов сайт.

 

Смяна на заглавието на сайта

След като смените езика на WordPress е време да смените и заглавеитео на вашия сайт. За да го направите това отидете най-отдолуна менюто в ляво и натиснетв върху настройки. Това трябва да ви отведе до следния прозорец:

 

На тази страница вие можете да си изберете заглавието на вашия сайт и под заглавието. Впишете текста които желаете и натиснете бутона Запази.

след като запазите настройките промените могат да бъдат видяни онлайн веднага.

просто напишете името на вашия сайт в нов таб на браузъра.

Как да направим първата публикация

все пак вашия сайт трябва да има и текст. ето как става частта с писането.

Намерете къде на менюто в ляво пише публикации.

Ще забележите че там вече има една публикация с името „Hello world!“ Тази публикация бива създадена винаги с всяка инсталация на WordPress. Можете просто да я изтриете защото няма да ни трябва. За да я изтриете натиснете Изтрий под самата публикация.

За да започнете да пишете нова публикация натиснете въху Нов. Намира се в менюто от ляво под публикации.

Ще можете да видите следната страница:

Можете да напишете заглавието на вашата публикация горе. А в долната част да пишете основния текст.

Ако искате да добавите снимка към вашата публикация натиснете върху Добави Медиа и натиснете върху Избири Файл за да качите снимка или картинка която се намира на вашия компютър. Можете да направите няколко настройки и промени по снимката. След като сте готови просто натиснете Качи в Публикацията за да я добавите.

След като сте готов с публикацията просто натуснете Публикувай за да е видима онлайн.

Какво следва?

Браво! Сега вече знаете как да публикувате съдържание върху вашия сайт.

Предполагам сте готови и искате да направите малко повечко промени по сайта си. Това са препоръчителни промени и настройки но не напълно задължителни все пак вашият сайт вече работи и е онлайн.