Защо да изберем WordPress за създаване на сайт?

Има стотици различни платформи за изграждане на сайтове в днешно време.

Някои, от които са: WordPress, Drupal, Joomla, Wix и др.

Но какво е платформа за уеб сайт? (система за управление на съдържанието)

Начините по които можем да си направим сайт доста се промениха с времето.

Ако преди ни се налагаше да научим на 100% езици като HTML, CSS и Flash сега може да се каже че имаме късмет. И да ни се разминат безбройните часове в четене на кодове.

Със създаването на платформите като WordPress – то това как да си направим сайт, поддръжката и цялостното създаване на уеб сайта вече е достъпно до всички.

Казано на кратко системата за управление на съдържание е платформа която спомага при изграждане на сайтове и управление на вашето онлайн съдържание. Не е нужно вече да си играем с безброй HTML и PHP кодове.

Най-популярните платформи за създаване на сайтове за 2019

Поглеждайки статистическите данни които W3Techs предоставят ще забележите че WordPress е най-често използваната система за управление на съдържание държаща 60% от пазарния дял, следвана от Joomla и Drupal.

Ето защо препоръчвам да използвате WordPress за вашия сайт

Изучаването на HTML може да отнеме поне месеци и дори не говорим за CSS и PHP които са важен елемент от всеки работещ сайт. Разбира се познанията на тези езици ще ви помогнат да преценяте нещата по-бързо но ако искате да си направите сайт в рамките на един или два дена – то тепърва изучаването на програмните езици не е добра идея.

WordPress или Joomla/Drupal:

Drupal е добра платформа която е популярна сред напредналите разработчици. Проблема е че е труден за научаване което го прави неподходящ за начинаещи. Joomla е близка до WordPress и е добър вариант за онайн магазини – но отново ще ви трябват поне малко технически познания за  да успеете да започнете.

За начинаещо определено препоръчвам да изберете WordPress.

Това е най-лесната платформа с която съм работил. Същевременно е достатъчно гъвкава за да е подходяща за всички – като започнем от фрийлансъри, блогъри, артисти, художници и стигнем до собственици на малки и големи фирми.